tisdag 20 maj 2008

Kapitalförsäkring

Jag har funderat lite över om jag borde ha en kapitalförsäkring, när jag först skaffade mina fonder kändes det som att det bara skulle vara lönsamt om jag gör väldigt många affärer. Men nu har jag fått rådet att skaffa en av många i min omgivning.

Tycker ni att det är värt att ha en kapitalförsäkring om man är en småsparare som inte tänkt sälja sina fonder speciellt ofta?

5 kommentarer:

Anonym sa...

hmm att spara fonder i kapitalforsakringar kan vara vettigt, hall dig dock borta fran aktiespar via kapitalforsakrning, du kan inte kvitta vinster mot forluster och det ar i sig inte bra, manga sager att det e enklare att spara aktier i kapitalforsakring for man slipper deklarera det men ett enkelt satt att ha koll pa affarerna e att skriva i ett ett dokument pa datorn nar den inhandlades och till vilket pris/samt salt och till vilket pris, da underlattar man det for sig.

Samtidigt tycker jag du ar sa ung sa du borde lagga dit sparande mer i aktier och kanske i din kapitalforsakring ha en indexfond och rantefond samtidigt som du sparar det mesta i ett sparkonto till olika aktieposter, hoppas jag gett dig lite att tanka pa mvh Mikael

Finanspampen sa...

Jag kör kapitalförsäkring, och som Mikael säger ovan, ser du detta på långsikt(ditt liv dvs) så är aktier ohotat bäst, varför betala massa fond avgifter?

Rikframtid sa...

Jag räkande lite på det där och så länge fonderna går ca 5% plus så lönar det sig med kapitalförsäkring. Och det borde man ju kunna räkna med att fonderna kommer att göra.

Joakim sa...

Absolut är det värt det. Förstår inte varför fler inte har upptäckt fördelarna med en kapitalförsäkring.

För att en kapitalförsäkring ska vara riktigt lönsam så är det viktigt att man investerar långsiktigt.

Vill man ha ännu bättre avkastning ska man också löpande se över sina investeringar så de inte förfaller.

Joakim sa...

Har försökt hitta några vettiga aktier att köpa in på lång sikt, men hittar ingenting just nu. Någon som har tips?